Historiek

MDL-Euregio is een tandtechnisch labo dat in 1976 werd opgericht door Maurice Roumans.

Op dat moment had hij als tandtechnicus al vele jaren ervaring opgedaan bij grote, gerenommeerde labo’s in Duitsland en Nederland, die destijds de best beschikbare technieken en producten voor tandprothesen en implantaten ontwikkelden en commercialiseerden.

Door de licenties op deze buitenlandse kennis en materialen aan te kopen, stond MDL-Euregio al van bij de start aan top in België. Gaandeweg werden de technieken verder verfijnd volgens eigen inzichten en het productengamma werd gevoelig uitgebreid.

Het succes liet niet lang op zich wachten en zo groeide de eenmanszaak op korte tijd uit tot een internationaal gerespecteerde KMO met meer dan 30 werknemers.

Om de producten van en naar de tandartsen en andere klanten te vervoeren, werd bovendien gestart met een eigen koerierdienst.

In 1988 werd de structuur van MDL-Euregio omgevormd tot een naamloze vennootschap (NV). Het management werd versterkt met Hilde Wahlen, de echtgenote van stichter-zaakvoerder Maurice Roumans. Ook Emiel en Edith, twee van de drie kinderen van het echtpaar gingen na hun studies aan de slag bij MDL-Euregio.

Sedert april 2006 is het labo van MDL-Euregio verhuisd naar een gloednieuw bedrijfsgebouw in de industriezone "Mane Borne" van Maasmechelen.